BijNa 3.0 - lezing 5: Pivotal Response Treatment (PRT) en Story Grammar Telling (SGT)_

Op donderdag 19 mei 2022 zal de volgende Alumni BijNa-lezing plaatsvinden! Deze lezing verzorgd door Marianne Drenthen (GZ psycholoog en Kinder- en jeugdpsycholoog, werkzaam als behandelcoördinator bij Kentalis) en Martina de Groot (logopedist en spraak-taalpatholoog, werkzaam bij Kentalis) en heeft als onderwerp ‘Pivotal Response Treatment (PRT) en Story Grammar Training (SGT)’. Bij PRT is de behandeling gericht op het verbeteren van contact en communicatie voor kinderen met een ASS en hun ouders. Ook bij kinderen met een TOS worden soms de PRT technieken ingezet. Tijdens deze presentatie zal er stilgestaan worden bij hoe de PRT technieken toegepast kunnen worden bij jonge kinderen die nog niet gericht zijn op hun omgeving of nog nauwelijks taal communicatief inzetten. De SGR, gericht op verhaalbegrip en verhaalproductie, is een Nederlandse bewerking van de Story Grammar Marker van Mindwingconcept uit de VS. Het werken met de verhaalvlecht geeft kinderen en jongeren met TOS letterlijk grip op hun verhaal. In deze workshop/lezing zal een introductie gegeven worden over deze behandelmethode, wat een goed moment is om met deze behandelmethode te beginnen en wat behandelervaringen zijn tot nu toe, zowel individueel als bij een klassikale aanpak.

Praktische zaken

  • De lezing vindt fysiek op de HAN plaats in lokaal B3.01 en B3.02. Online aansluiten is niet mogelijk. Dit is een mooie kans om elkaar weer 'in het echt' te ontmoeten en te netwerken!
  • De inloop start om 19:00
  • Om 19:30 start de lezing, we sluiten om 21:30 af
  • Deze activiteit kan je in jouw WPL Portfolio opnemen

Heb je vragen? Neem contact op met Marieke Hordijk (marieke.hordijk@han.nl), voorzitter van de Alumnicommissie en docent aan de opleiding Logopedie.

  • Mono
  • Individueel
  • Logopedie