Buddyproject (alleen voor 3e of 4e jaars)_

Beste student,

Herinner je jouw eerste dagen op de HAN nog? Waarschijnlijk moest je wennen aan het gebouw, de nieuwe docenten en een gehele nieuwe online omgeving. Wellicht moest je ook wennen aan het verantwoordelijk zijn voor je eigen leerproces, er werd een beroep gedaan op je zelfstandigheid en je leerde reflecteren.

Voor eerstejaars hbo-v studenten met een biculturele achtergrond kan deze zoektocht nóg lastiger zijn. Deze studenten hebben dan ook aangegeven behoefte te hebben aan een maatje; een eigen buddy.

Deze buddy is een derde- of vierdejaars hbo-v student die goed kan luisteren, geïnteresseerd is in de ander en open staat voor andere culturen. Als buddy begeleid je – samen met een andere buddy – een eerstejaarsstudent met een biculturele achtergrond in het wegwijs worden in het onderwijs en vragen over het leren studeren. Zoals bijvoorbeeld: “Hoe studeer ik voor een tentamen?” Je zult merken dat ieders culturele achtergrond hierbij van invloed is.

Het is een traject van één academiejaar, ook als buddy zul je tijdens dit jaar groeien en draagt deze rol bij aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ter ondersteuning van jou als buddy worden er evaluatiemomenten georganiseerd.

 

Reviews van studenten

‘Het buddyproject is een leuke en leerzame periode, waarin je de ander door zijn/haar eerste jaar heen kan helpen en waardoor een leuke vriendschap kan ontstaan. Daarnaast is het ook verbredend voor jezelf, zo leer je meer over culturen en hoe je iemand kunt begeleiden. Al met al, een mooie ervaring!’

(Derdejaarsstudent)

"We kunnen niet iedereen helpen, maar iedereen kan iemand helpen". (Vierdejaarsstudent)

Meld je voor 6 september 2024 aan als buddy bij Susan Berentsen en Roeland Kelia via een mail naar culturele.inclusiviteit@han.nl. Wij nemen contact met je op om te kijken of we vanuit jouw motivatie kunnen komen tot een inzet als buddy. Vervolgens word je gekoppeld aan een student met een biculturele achtergrond. Het traject start direct aan het begin van het academiejaar met een introductiebijeenkomst.

***Interessant om te weten is dat hieraan ook 15 (internationale) kwaliteitspunten

aan verbonden zijn. ***

  • Mono
  • Verpleegkunde