Online Collegetour met Stine Jensen_

De academie Educatie organiseert regelmatig collegetours met spraakmakende gasten voor studenten van de lerarenopleidingen. Er is nu ook de mogelijkheid voor studenten van andere HAN-opleidingen om mee te doen, dus meld je snel aan!

Op 25 mei is filosoof, schrijver en programmamaker Stine Jensen te gast bij de Educatie Collegetour. Bestsellerauteur en filosoof Stine Jensen –van oorsprong Deense- heeft al veel boeken geschreven. Over mannelijkheid en vrouwelijkheid, liegen, liefde tussen Turken en Europeanen, Scandinavië, opvoeden, emoties en identiteit. Voor haar kinderboekendebuut ‘Lieve Stine, weet jij het?’ kreeg Jensen in 2015 een Zilveren Griffel. Haar nieuwste boek heet ‘Alles over wie ik ben'. Een boek voor jong en oud over identiteitsvragen, zoals: Hoe weet je nou wie je bent? En of je jezelf kent? Ligt je karakter al vast bij je geboorte of bepaalt je omgeving wat of wie je bent en wordt? Ook haar boek ‘Hoe voed je je ouders op?’ spreekt erg tot de verbeelding.  

Het grote publiek kent Stine Jensen wellicht van het televisieprogramma ‘Wie is de mol?’, maar Jensen heeft aan veel televisieprogramma’s deelgenomen en ook programma's gemaakt.

Praten over identiteit

De studenten die Stine Jensen hebben uitgenodigd voor deze collegetour zijn leraren in opleiding. Voor hen – en ook voor de docenten en lerarenopleiders in ‘de zaal’ - zijn de identiteitsvraagstukken van belang voor het beroep waar ze voor opgeleid worden. In haar nieuwe kinderboek filosofeert Stine Jensen met kinderen over de vraag ‘wie ben je?’ Ook volwassenen kunnen er wat van opsteken. Jensen: “Het gesprek over ‘wie ben ik?’ is nu harder nodig dan tien jaar geleden. Hoe komt dat? Die vraag is de afgelopen jaren steeds meer gaan lijken op de vraag: ‘bij welke groep hoor je?’ Het wij-en-zij-denken is steeds verder toegenomen. Het lijkt erop dat we zijn gaan denken: je hoort bij ons of je bent tégen ons. We verdiepen ons nauwelijks nog in de ander, in wie de ander is, in hoe de ander denkt. Hierdoor is een begrip als ‘identiteit’, wie ben je, onder druk komen te staan. Steeds vaker sluiten we de ander liever uit.’’  

Meer informatie: Educatie Collegetour : Online Collegetour met Stine Jensen (han.nl)

INFORMATIE OVER AANMELDEN EN DEELNAME:

 • Om deel te kunnen nemen, meld je aan via het online aanmeldformulier van de academie Educatie. Na aanmelding, ontvang je een aanmeldbevestiging met de deelnamelink.
 • Wil je ook kwaliteitspunten ontvangen voor deelname? Dan meld je jezelf zowel via bovenstaand aanmeldformulier als via de Activiteitenkalender aan. Daarnaast vul je als bewijs van deelname een enquête in, die je na afloop per mail ontvangt. 

 

 • Multi
 • Ergotherapie
 • Fysiotherapie
 • Mondzorgkunde
 • Voeding & diëtetiek
 • Logopedie
 • Verpleegkunde
 • Medische Hulpverlening
 • Vaktherapie