Symposium Duurzame partners in de zorg, meer dan taakverschuiving_

Donderdag 6 oktober organiseren de HAN lectoraten Organisatie van Zorg en Dienstverlening, Acute Intensieve Zorg, Eerstelijnszorg en Innovatie in de Care van het Kenniscentrum Duurzame Zorg samen met het Lectoraat Financial Control een symposium in het licht van de Dag van de Duurzaamheid.

Tijdens een interactieve dag nemen inspirerende sprekers en workshopleiders de deelnemers mee in de veranderingen binnen zorg en welzijn, tegen de achtergrond van maatschappelijke en economische ontwikkelingen. Niet alleen de noodzaak van duurzame zorg komt aan de orde, ook mogelijkheden voor kosten- en tijdsbesparing zijn onderwerp van discussie.
 
Praktijkvoorbeelden waarbij de HAN betrokken is, illustreren het belang van (zorg)technologie, de urgentie van nieuwe businessmodellen rond onder andere taakverschuivingen in de zorg, de cruciale rol van burgers en patiënten bij het veranderen van zorg en welzijn en de invulling van positieve gezondheid.
 
Programma
13.00 uur Ontvangst koffie/thee + inschrijven
13.30 uur Opening door Marian Adriaansen, lector Innovatie in de Care
13.40 uur Plenaire lezing door Koos Wagensveld, lector Financial Control, en Miranda Laurant, lector Organisatie van Zorg en Dienstverlening
14.10 uur Workshops inclusief koffie/thee
16.00 uur Afsluitende plenaire lezing Erwin Bomers, directeur patiëntenzorg, Slingeland Ziekenhuis
16.45 uur Een korte terugblik
17.00 uur Netwerkborrel

Workshops:

1. Duurzaamheid door techniek en eHealth
2. Wie heeft de regie? Naar een trust-based samenwerking
3. Samen werken aan positieve gezondheid in de praktijk
4. Duurzaamheid door taakherschikking
5. Masterclass Duurzame Zorg (speciaal voor studenten)

Deelname is gratis.

  • Multi