Waarvoor krijg ik kwaliteitspunten?_

Net als in het beroep dat je over een (aantal) jaar gaat uitoefenen, ga je tijdens de opleiding jaarlijks kwaliteitspunten halen. Dit doe je door het deelnemen aan allerlei activiteiten die gericht zijn op innovatie en de toekomstige beroepsontwikkeling. Dit kunnen multidisciplinaire activiteiten of monodisciplinaire activiteiten zijn.

Multidisciplinaire kwaliteitspunten kun je halen door deel te nemen aan activiteiten van de Activiteitenkalender. Gedurende het gehele studiejaar wordt een groot aantal multidisciplinaire activiteiten georganiseerd, variërend van symposia en masterclasses, tot films en theatervoorstellingen. De onderwerpen hebben altijd een brede en innovatieve insteek. We zorgen daarmee dat je de meeste nieuwe ontwikkelingen in je beroep en in de zorg kunt meemaken. Concreet of bespiegelend, informerend of daadwerkelijk oefenend. De sfeer bij al deze activiteiten is ontspannen en ongedwongen en je ontmoet studenten van andere opleidingen, docenten, lectoren en mensen uit het werkveld. 

Monodisciplinaire kwaliteitspunten kun je halen door deel te nemen aan activiteiten die alleen betrekking hebben op jouw opleiding. Op de site van jouw opleiding staan de eisen voor het halen van deze punten.

In het eerste en/of tweede jaar van de opleiding (of gedurende 4 jaar voor Verpleegkunde studenten) kun je multidisciplinaire kwaliteitspunten halen door het volgen van extracurriculaire multidisciplinaire activiteiten van de Activiteitenkalender. Je kunt ook zelf een (kleinschalige) multidisciplinaire activiteit organiseren. De activiteiten en het aantal punten dat hiervoor staat, kun je vinden onder het kopje: hoeveel punten moet ik verzamelen?